shaapaarak

  • ۰
  • ۰

یکی از پیچیده ترین انواع دعاوی حقوقی، دعاوی است که در ارتباط با ملک و املاک است. یکی از پرونده های حقوقی که در ارتباط با قوانین املاک است تصرف عدوانی است. تصرف عدوانی از جمله دعاوی موجود در ارتباط با املاک است که پیچیدگی ها و سختی های زیادی به همراه دارد.

ممکن است شما هم جزو افرادی باشید که درگیر این موضوع شده باشید و اقدام به تنظیم شکایت برای گرفتن حقوق خود کرده باشد. برای توضیح ساده تر این مسئله تصور کنید که شما مالک یک ملک یا زمین هستید فرقی نمی کند که صاحب ملک باشید یا مستاجر، اگر پس از مدتی کسی آن ملک را از تصرف شما خارج کند به اصلاح تصرف عدوانی رخ داده است.

البته این اصلاح فقط برای اموال غیر منقول صادق است. با توجه به ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی: "تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می‌کند."

با شهرداد در این مقاله همراه باشید تا به بررسی تنظیم شکایت در این موضوع بپردازیم.

تصرف عدوانی

تصرف عدوانی حقوقی و کیفری

این دعوا در اصل یک دعاوی حقوقی است اما لازم به ذکر است که می توان آن را به صورت دعاوی کیفری نیست در نظر گرفت. در صورتی که این دعوا را به صورت حقوقی پیش ببرید شما باید به دادگاه مراجعه کرده و نیازی به اثبات مالکیت شما نیست.

اما در صورتی که بخواهید این دعوا را به صورت کیفری پیگیری کنید باید مالکیت شما بر آن مال اثبات شود. همچنین در دعاوی کیفری در این مورد باید سوء نیت مجرم نیز اثبات شود در صورتی که در دعوای حقوقی نسبت به این مسئله همچین موردی نیاز نیست.

رسیدگی به دادخواست تصرف عدوانی

به طور کلی برای تنظیم شکایت در این زمینه شما باید ابتدا به دادگاه مراجعه کرده و اقدام به شکایت کنید. البته لازم به ذکر است که لازم نیست شما حتما صاحب ملک باشید. با توجه به ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاهی قابل مراجعه است که در حوزه ای قرار داشته باشد که مال در آن حوزه قرار دارد.

برای تنظیم شکایت در زمینه تصرف عدوانی باید شرایطی داشته باشید که در ادامه به بررسی آن شرایط می پردازیم.

شرایط رسیدگی به دادخواست تصرف عدوانی

یکی از مهم ترین شرایط غیر منقول بودن مال است. در اصل شرط رسیدگی به دادخواست شما این است که مال مورد نظر غیر منقول باشد. یکی دیگر از شرایط مهم این مسئله این است که خواهان باید حتما مدتی از آن مال استفاده کرده باشد.

همچنین خوانده باید حتما بعد از تصرف مالی توسط خواهان اقدام به تصرف آن مال کرده باشد. در غیر اینصورت قاضی به این مسئله رسیدگی نخواهد کرد.

تنظیم شکایت

جمع بندی

با توجه به مسائل ذکر شده و پیچیدگی اینگونه از پرونده ها به شما پیشنهاد می شود که حتما با کمک یک وکیل حرفه ای در این زمینه اقدام به رسیدگی به پرونده خود کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به اپلیکیشن حقوقی شهرداد مراجعه کنید.
 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی